13.10.2014 u 22:25 | Kako smršati, Ljepota | Komentari

3 savjeta za eliminisanje šlaufa oko struka u samo nekoliko sedmica

Sljedeća tri trika su tako jednostavna i, ako ih se dosljedno pridržavate, oni će funkcionisati kao i bilo koja druga dijeta (ako ne i bolje).

Mliječni proizvodi nisu loši

Nedvno provedeno istraživanje pokazalo je da su žene koje su dvanaest sedmica, tri puta dnevno, konzumirale nemasni jogurt uspjele da eliminišu više masnih naslaga u području struka u odnosu na žene koje ga nisu konzumirale. Ovaj mliječni napitak sadrži probiotike, zdrave bakterije koje mogu pomoći u smanjenju nadutosti, ukoliko se redovno konzumiraju. Pored toga, probiotike možete pronaći i u kefiru (na tržištu se može naći i light verzija kefira, koja sadrži istu količinu probiotika kao i originalna, ali i znatno manje masti).

3-savjeta-za-eliminisanje-šlaufa-oko-struka-u-samo-nekoliko-sedmica-615x250

Integralno, uvijek integralno

Zamijenite rafinisane žitarice integralnima. Istraživanja pokazuju da zdrave osobe koje tokom godine konzumiraju integralne žitarice, tri ili više puta dnevno, imaju i manji procenat sala na području struka u odnosu na osobe koje to ne rade. I, bez pretjerivanja – to znači jedna šnita integralnog hljeba po obroku, a ne pet. I, naravno, sve vrste rafinisanih žitarica potrebno je zamijeniti integralnima pa tako treba izbaciti i bijelu rižu i tjesteninu i zamijeniti ih intregralnim varijantama.

Mastima protiv sala!

Istraživanja pokazuju da neke vrste masti, uključujući linolnu kiselinu i mononezasićene masne kiseline, mogu pomoći da “istopite” salo na području struka. Sjemenke suncokreta i nemasna govedina odlični su izvori linolne kiseline, dok mononezasićene masti možete unositi putem avokada, maslina i orašastih plodova.

Izvor: lijekovitirecepti.com

Vaš komentar na članak: