15.06.2017 u 18:57 | Kućni savjeti | Komentari

Najjednostavniji načini da se riješite mrava iz kuće ili stana

Iako se može činiti kao nemoguća misija, možete ih se riješiti na jednostavan način, uz pomoć sastojaka koje većina ima u svome domu.

mravi-f

Komarci, mravi, žohari, pauci… Mnogi se groze tih malih podstanara i traže učinkovite načine da ih se riješe. Iako se to može činiti nemogućom misijom, možete ih se riješiti na jednostavan

Soda bikarbona i šećer u prahu

Pomiješajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu i pospite ih po površini gdje ih najčešće nalazite. Bit će potrebno koji dan da nestanu, ali na ovaj način efikasno ćete ih se riješiti bez prevelike muke.

Mljevena crvena paprika

Možete isto napraviti i s ljutom mljevenom paprikom ako nemate malu djecu ili kućne ljubimce koji mogu doći u napast istražiti što je to crveno na površini. Kreda Mravi ne vole kalcij karbonat te će bježati od krede. Iako može izgledati kao da vas je uhvatila navala kreative ili čak ludila, ne brinite. Iscrtajte pukotine u zidu kredom ili povucite crtu tamo gdje vidite da se mravi kreću. To bi ih trebalo otjerati.

Loading...

Sok od limuna

Mravi ne podnose limunsku kiselinu pa je odličan način da ih se riješite taj da pukotine u zidovima, otvore od ventilacija, štokove vrata i prozora ili područje za koje sumnjate da je njihov ulaz u vaš dom prelijete sokom od limuna. Najjednostavniji način jest da sok od limuna ulijete u bocu s raspršivačem i poprskate sumnjiva mjesta.

Cimet, kurkuma, čili…

Omiljeni začin mnogih ljudi lako će otjerati mrave iz vašeg doma. Koristite se eteričnim uljem cimeta i nanesite ga na sumnjive površine štapićem za uši ili raspršivačem u koji ste ulili pola litre vode i pomiješali s dvije jušne žlice cimeta. Mljeveni cimet možete posuti po ravnim površinama, ali ako ne želite raditi taj “nered”, može poslužiti i štapić cimeta kod pukotina u zidu. Jednako će djelovati i kurkuma, čili, crvena paprika…

Ocat

“Svemogući” ocat pomoći će i kod ovog problema. Koristite bijeli i pomiješajte ga s vodom u omjeru 2:1. Prebrišite radne površine s krpom natopljenom u ocat i vodu.

Eterična ulja

Pomiješajte s vodom malo tekućeg sapuna i nekoliko kapi eteričnih ulja lavande, paprene metvice, klinčića ili lovora. Nanesite na područja gdje se mravi skupljaju ili u svoj dom stavite biljke metvice, lavande i buhača.

Voda i deterdžent za suđe

Prokuhajte pola litre vode i dodajte 50 ml deterdženta za suđe. Mješavinu ulijte u posudu s raspršivačem i poprskajte kritična mjesta.

Izvor: vecernji.hr

Vaš komentar na članak: