10.02.2017 u 7:55 | Kućni savjeti | Komentari

Kuća nikako da zamiriše na čisto? Isprobajte OVU CAKU, i svi gosti će vas pitati da im odate svoju tajnu!

Kuhinja, kupatilo, pa čak i komadi namještaja poput kauča ili tepiha umiju da u sebi zadržavaju neprijatne mirise zbog kojih koliko god čistili dom nikada ne miriše potpuno čisto.

Kada neprijatni mirisi zavladaju kućom, i prosto odbijaju da nestanu, većina ljudi poseže za osvježivačima prostora. To jeste lako rješenje, ali oni su uzrok unutrašnjeg zagađenja, fenomena koji je podjednako opasan kao i spoljašnje zagađenje vazduha o kome slušamo već godinama.

Unutrašnje zagađenje povećava rizik za oboljevanje od raka, ali i astme, a to je dokazano i u istraživanju sprovedenom 2007. godine. Čak je i istraživanje nad 2000 trudnica objavljeno u ” The Journal of Public Health”pokazalo da trudne žene koje koriste osvježivače vazduha imaju mnogo veće šanse da rode djecu sa plućnim infekcijama.

Ali, postoji način da i dalje koristite osvježivač vazduha, i da on bude potpuno siguran! Naravno, radi se o kućnoj varijanti, a evo kako možete da ga napravite:

POTREBNO JE:

Loading...

- 4 kašičice sode bikarbone
- 2 kapljice esencijalnog ulja lavande
- 2 kapljice esencijalnog ulja eukaliptusa
- 3 čaše vode

Sve ove sastojke pomešajte u jednoj činiji pa onda prespite u čistu bocu sa raspršivačem i koristite po potrebi.

ulje-lavande

NAPOMENA

Pojedina esencijalna ulja se ne preporučuju trudnicama, pa ukoliko ste u drugom stanju svakako se konsultujte sa svojim ljekarom, a možete napraviti i rastvor samo od vode i sode bikarbone koji je sasvim siguran, a i efikasan.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: