18.06.2016 u 6:29 | Kućni savjeti | Komentari

Cijeli život brišeš stražnjicu na krivi način. Promijeni tu naviku prije nego bude kasno

Kada govorimo o tekovinama civiliziranog društva, sasvim je normalno da poduzmemo određene higijenske radnje nakon obavljanja velike nužde. Na žalost, one su sasvim pogrešne!

skoljka

Koliko god se to činilo nevjerojatno, pogotovo kada gledamo sve one utegnute, polugole, seksi mlade ljepotice, svi mi obavljamo veliku nuždu. Zanemarivši nesretniju polovicu svijeta, mi imamo tu priliku da takvu nimalo privlačnu radnju provodimo na relativno civiliziran način: uđeš u WC, skineš hlače, sjedneš na školjku, baciš dvojku, obrišeš s par komada finog troslojnog toalet papira, pustiš vodu, opereš ruke i kreneš dalje svojim putem misleći kako je sve divno i krasno.

E pa nije, jer neki od ovih koraka nisu nimalo preporučljivi, a to se pogotovo odnosi na “higijenu” nakon same nužde.

Od malena nas uče da se guza poslije nužde briše od dole prema gore, kako bi se izbjegla kontaminacija vagine i penisa fekalijama. Svakako ima logike, ali nikako nije najbolje rješenje.

Loading...

Štoviše, stručnjaci tvrde kako je bilo koji način korištenja toaletnog papira pogrešan, jer na taj način nikada zapravo ne očistiš to područje već doslovno razmažeš fekalije po cijeloj guzici. Netko će možda reći kako temeljitim brisanjem i to možeš riješiti, ali tko uistinu može biti siguran da je toaletni papir potpuno čist kada završiš s njegovim korištenjem?

Uvijek ostane barem malo smeđega na bijelom, a i ako se ne vidi golim oko, mikroskopija otkriva strašnu istinu.

Ono što je jedini pravi način čišćenja guze jest vodom. Kako nije praktično baciti tuširanje nakon svake nužde, najbolja je opcija bide. Rijetko tko ga ima u svom domu, još ga manje ljudi zna koristiti, ali njegove su prednosti neupitne.

Kada se higijeni pridoda i velika novčana ušteda i ekološke prednosti (Ameri tako godišnje iskoriste preko 35 milijardi rola papira, za čiju je proizvodnju potrebno 1,7 trilijuna litara vode i 250 tisuća tona klora), jasno je kako bide nije samo fancy dodatak kupaonici, već element koji je stvarno potreban.

Možda se nije najlakše naviknuti na njega, ali nije loše probati…

Izvor: idesh

Vaš komentar na članak: