31.01.2018 u 17:43 | Kućni savjeti | Komentari

5 NAČINA ZA SPAS: Ovako se možete riješiti problema sa VLAGOM u kući

Vlaga i buđ su jako opasni po zdravlje. Mogu izazvati različite alergije, te neugodnog su mirisa. Sa ovih pet načina trajno možete riješiti ovaj problem.

prozor-vlaga

Ulje čajevca

U boci s raspršivačem pomiješajte 450 mililitara vode i dvije žličice ulja čajevca. Dobro protresite i pošpricajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mjesto naknadno prebrisati krpom. Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana. Pomoći će vam i ekstrakt sjemenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Alkoholni ocat

Loading...

On eliminira oko 90 posto plijesni i vlage. Ocat naspite u bocu s raspršivačem i pošpricajte na ugrožena mjesta. Ostavite neko vrijeme da “odradi” posao. S obzirom na to da ocat ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris octa. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan utjecaj na osobe osjetljive na mirise.

Hidrogen peroksid

Pomoći će vam protiv vlage i plijesni. Potreban vam je 3-postotni hidrogen peroksid i plastična boca s raspršivačem. Hidrogen peroksid ulijte u bocu, pošpricajte na vlažna i pljesniva mjesta, ostavite da djeluje 10 minuta, a potom prebrišite.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomiješati s octom ili vodom.

Sjemenke grejpa

U bocu s raspršivačem ulijte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta sjemenki grejpa. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tekućinu pošpricajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: