26.12.2015 u 11:01 | Kako smršati, Recepti | Komentari

Ovaj recept ruske travarke će vam istopiti stomak za mjesec dana!

Zahvaljujući ovom receptu, grupa žena je uspešno smanjivala obim struka za 1 centimetar dnevno – tvrdi travarka

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Ukoliko imate problem sa salom na stomaku, vrijeme je da poslušate savjet čuvene ruske travarke i probate njen čuveni melem. Eliminiše višak masnoće i vode iz tijela, poboljšava funkciju mozga, pamćenje, sluh i vid.

Glavni sastojci ovog recepta su svježi hren, med i limun s korom. Prednosti meda i limuna za zdravlje su već dobro poznate, dok hrenu nije posvećeno dovoljno pažnje.

Slavna ruska travarka, doktorka Irina Stefanovska tvrdi:

– Zahvaljujući ovom receptu, grupa žena je uspješno smanjivala obim struka za 1 centimetar dnevno – tvrdi travarka.

Evo kako se i priprema:

Potrebno vam je 125 grama hrena, 3 limuna i 3 kašičice meda. U blenderu usitnite hren. Uzmite tri limuna, isjecite ih, izvadite koštice i zajedno s korom ih usitnite blenderom, a potom pomješajte s hrenom.

Loading...

Nakon toga dodajte tri kašičice meda i sve dobro promješajte. Smjesu držite u zatvorenoj teglici u frižideru.

Uzmite jednu kašiku melema dva puta dnevno uz obrok. Ovu smjesu koristite 3 nedelje i vidjećete rezultate.

Hren je biljka s višegodišnjim zelenim listovima, bijelim korijenom i oporim ukusom. Dolazi s Mediterana i zapadne Azije. U prehrani se najčešće koristi korijen hrena, ali često su vrlo ukusni i mladi listovi biljke.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) hren je izuzetno dobar kao lijek.

Njegova ljekovita svojstva su poznata još iz antičke Grčke. Čak i 1.500 godina prije nove ere ljudi su ga koristili za ublažavanje bolova u leđima.

Neophodan je kao dodatak drugim jelima, posebno u masnoj hrani, jer pomaže kod probave. Ren čisti organizam, poboljšava metabolizam, smanjuje umor, a najviše se preporučuje dijabetičarima.

Stimuliše reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u radu crijeva. Sok od hrena uništava bakterije koje izazivaju dizenteriju i tuberkulozu, salmonelu, kao i mnoge gljivice.

Pospješuje probavu stimulacijom izlučivanja želudačanih i crijevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa. Hren stimuliše jetru, srce i cirkulaciju, a pomaže i kod reume.

Izvor: portaloko

Vaš komentar na članak: