28.12.2015 u 22:06 | Kako smršati | Komentari

Lake vježbe za ravan stomak: Za dvije nedelje salo nestaje!

U domaćim uslovima možete obavljati jednostavan, ali veoma efikasan kompleks vježbi. Obavljajući ove vježbe u toku dvije nedelje, vi ćete primjetiti kako vaš stomak nestaje.

Sve što vam je potrebno je – zid.

Vježbe su izvode u „statici“, odnosno treba da “zamrznete” u svakoj pozi nekoliko sekundi. Ležeći na leđima, maksimalno uvlačite stomak na udahu i zadržavajte dah na 10-30 sekundi.

Svaku vježbu treba uraditi minimum po deset puta.

Pogodno je za sve uzraste. Bitno je pridržavati se sistema:

Prva vježba:

Lezite na leđa, nogama okrenuti ka zidu. Primaknite se zidu, noge oslonite na zid kao u nekoj vrsti čučnja. Neka vam ruke budu pored tijela, čvrsto oslonjene o pod. Zatim polako podižite cijelo tijelo dokle god je to moguće, oslanjajte se stopalima o zid. Zadržite se u ovoj pozi 10 do 30 sekundi i uvucite stomak.

vjezbanje-1

Druga vježba:

Ispružite ravno noge i naslonite ih uza zid. Neka vam težina bude u gornjem dijelu leđa. Donji dio leža poduprite uz pomoć ruku. Neka vam jedna noga bude naslonjena uz zid, a drugom nogom dosegnite svoju glavu. To je jedna vrsta špage u vazduhu.

Treća vježba:

Naslonite noge na zid. Nega vam cijela zadnja loža, guza i noge budu naslonjeni na zid. Polako rukama pokušajte da dodirnete vrhove prstiju na stopalima. Vježbu raditi od 10 do 30 sekundi, čas jednom, čas drugom rukom.

vjezbanje-2

Četvrta vježba:

Naslonite noge uz zid i to tako što će vam cijela zadnja loža i noge biti priljubljeni uz zid. Zatim, raširite noge koliko god možete i zadržite se u tom položaju od 10 do 30 sekundi.

Izvor: zenskikutak

Vaš komentar na članak: