24.10.2015 u 9:26 | Kako smršati | Komentari

10 Namirnica uz koje ćete izgubiti masne naslage oko trbuha….

Iako ih izbjegavate kada ste na dijeti, vjerovatno niste ni svjesni da vam ugljeni hidrati pomažu u borbi protiv viška masnih naslaga. Ubacite li ove namirnice u svoju ishranu, i vi možete imati ravan stomak o kojem oduvijek maštate.

dijeta

1. Ječam

Ova namirnica ne samo da je dobra za vaše zdravlje nego i smanjuje osjećaj gladi. Ječam je odličan izvor dijetetskih vlakana koja smanjuju holesterol, stabilizuju nivo šećera u krvi, smanjuju upale i povoljno djeluju na vaš probavni sistem.

2. Integralna tjestenina

Integralna tjestenina zdravija je od obične, a znate li zašto? Zato što se sastoji od tri dijela zrna od kojih su svi bogati hranljivim materijama i vlaknima. Pokušajte ju kombinovati sa sočivom, slanutkom ili crnim pasuljem koji zbog visokog sadržaja vlakana odlično reguliše varenje.

3. Mahunarke

Sočivo, grašak i pasulj – čarobne su namirnice za gubljenje masnih naslaga oko stomaka. Jedna španska studija dokazala je da je dijeta koja uključuje 4 obroka mahunarki nedeljno znatno efikasnija od one koja ih ne uključuje. Isto istraživanje pokazalo je da konzumiranje mahunarki povoljno djeluje na snižavanje lošeg holesterola, kao i krvnog pritiska.

Loading...

4. Crni pasulj

Odličan saveznik u borbi protiv masnih naslaga, ali i namirnica koja pomaže pri izgradnji mišićne mase. Jedna šoljica crnog pasulja sadrži 12 grama proteina i 9 grama vlakana. Crni pasulj takođe obiluje vitaminom B koji podstiče rast mišića i jača tetive.

5. Ovsena kaša

Sadrži vlakna i složene ugljene hidrate koji duže pružaju osjećaj sitosti. Naučne studije pokazuju da topljiva vlakna poreklom iz zobi djeluju preventivno na bolesti srca i krvnih sudova. S obzirom na to da pola šoljice zobene kaše sadrži 10 grama proteina, ova namirnica odlična je za izgradnju mišića.

6. Čokoladno mlijeko

Želite li zadržati vitku liniju, treba prije svega razviti svoje mišiće jer oni sagorijevaju više kalorija nego masno tkivo. Za izgradnju mišićne mase potrebno je između 10 i 20 grama proteina (pola pre i pola posle treninga), a manje masno čokoladno mlijeko sadrži 8 grama proteina u samo jednoj šolji.

To znači da uz čašu bezmasnog čokoladnog mlijeka (jednu prije i jednu poslije treninga) u svoj organizam unosite 16 grama čistih proteina.

7. Banane

Ako se borite s nadutosti, čak i savršeno definisani stomak izgledaće pomalo naduvano. Nadutosti se uspešno možete riješiti uz pomoć banana. Naime, jedna studija pokazala je da su žene koje su 60 dana jele bananu dva puta dnevno prije obroka smanjile nadutost stomaka za 50%. Uz pomoć banana ne samo da se možete riješiti nadutosti već i viška vode u organizmu s obzirom na to da sadrže kalijum.

8. Brokoli

Osim što preventivno djeluje na rak prostate, dojke, pluća i kože, brokoli pomaže i kod mršavljenja jer u sebi sadrži supstancu sulforafan koja povećava nivo testosterona u organizmu i bori se protiv nastanka masnih naslaga oko stomaka

9. Grcki jogurt

Idealan je za mršavljenje jer je kombinacija proteina, kalcijuma i probiotika. Istraživanje sprovedeno sa ovom namirnicom pokazalo je da su ispitanici koji su četiri nedelje konzumirali grčki jogurt izgubili dva puta više masnih naslaga od onih koji su konzumirali običan jogurt.

10. Borovnice

Čaša borovnica sadrži čak 21 gram ugljenih hidrata, a osim toga ovo voće sadrži i polifenole, hemijske spojeve koji sprečavaju nastanak masnih naslaga. Borovnice su odličan izbor ne samo kad želite da smršate nego i kad želite izgraditi svoje mišiće.

Izvor: web-tribune

Vaš komentar na članak: