24.10.2017 u 17:38 | Featured | Komentari

‘Ulovila’ vas je prehlada? Izlječite se prirodnim antibiotikom koji imate kod kuće

Visoke razine vitamina C, bakra, kalcija, vitamina A i vitamina E možemo pronaći u luku

lukec

Crveni luk je bogat bioflavonoidom kvercetinom koji je odličan u borbi protiv alergija, upala, karcinoma i srčanih bolesti.

Smatra se kraljem bioflavonoida. Stručnjaci navode i kako sadrži biljne pigmente koji poboljšavaju djelovanje kvercetina. Pigmenti se nazivaju antocijanini.

Visoke razine vitamina C, bakra, kalcija, vitamina A i vitamina E možemo pronaći u luku. Jedni od najboljih antioksidansa su svakako vitamini A, E i C.

Loading...

Jedan od važnijih minerala u održavanju zdravlja kostiju i zglobova jest bakar koji može pomoći ženama u sprečavanju osteoporoze. Osim toga, bakar je izvrstan za održavanje čvrstoće kože.

Luk može pomoći u obrani od bolesti crijeva i želuca. Česta konzumacija luka je povezana s nižim rizikom od raka debelog crijeva. Ona je povezana i s nižim rizikom od kolorektalnog karcinoma.

Naime, smatra se da potiču rast zdravih bakterija, a sprečava rast štetnih bakterija crijeva.

No ono zbog čega ga predstavljamo ovaj put jest kao odličan brzinski lijek protiv prehlade. Crveni luk se smatra prirodnim antibiotikom koji svatko od nas ima kod svoje kuće.

Stoga idući put kada teško dišete, imate povišenu temperaturu a nos i sinusi su vam začepljeni posegnite za crvenim lukom. Bit će vam bolje kroz par dana. Provjereno!

Sirup protiv kašlja

Sitno narezati tri srednja luka i pomiješati s pet žlica meda. Poklopiti i staviti u hladnjak preko noći da odstoji. Sirup je idućeg dana spreman za upotrebu.

Dnevno popiti 3-4 žlice sirupa.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: