07.02.2015 u 3:10 | Featured, Voće i povrće, Zdravlje | Komentari

Nikad ne bacajte kore banane i naranče! Čudesne su za vaš organizam!

Nekad je kora zdravija od unutrašnjosti voća. Kore nekad sadrže više nutritivnih sastojaka nego unutrašnjost voća. Takav je slučaj i s korom naranče i banane. Postoje razne upotrebe ovih kora za koje vjerojatno niste znali, što medicinske, što praktične prirode.

banana i narandza

Kora naranče, baš kao i kora jabuke sadrži mnoge nutritivne vrijednosti. Bitno je samo kod konzumacije kore da nije kontaminirana pesticidima. Stoga, ili koristite organsku, ili očistite koru naranče s pomoću žličice sode bikarbone i vode – potrebno je “otapati” voće pola sata u navedenoj mješavini.
Kora naranče, dokazuju medicinska istraživanja poboljšava probavu i ubrzava metabolizam. Uspješno se bori protiv napadaja plinova, žgaravice, kiseline i povraćanja.

Većina beneficija koje daje kora potječe iz eteričnih ulja koje sadrži. Ta ulja imaju antibakterijska i antiupalna svojstva. Pomažu i u poboljšanju funkcija jetre. Ova eterična ulja imaju utjecaj i na živčani sustav, stoga su idealni za smirivanje, podizanje raspoloženja i nesanicu.

Kora banane puna je antioksidansa, minerala i vitamina. Istraživanja su pokazala da mogu uspješno eliminirati ujede kukaca – samo protrljajete mjesto ujeda korom. Kora banane pospješuje i zalječivanje rana i modrica na tijelu. S pomoću kore banane možete i izbjeliti zube, a pomaže i kod glavobolje. Sastojci iz kore banane uspješno rješavaju problem svrbeža, kako na koži tako i na vlasištu. Psorijaza se također može uspješno suzbijati trljanjem kore banane o oboljeli dio kože

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: