29.07.2017 u 15:20 | Featured, Kako smršati, Zdravlje | Komentari

Najzgodnija 60-godišnjakinja na svijetu otkrila tajnu svog izgleda

Kada se prošlog mjeseca Christie Brinkley pojavila na naslovnici Sports Illustrated Swimsuit magazina, svojim je fenomenalnim izgledom doslovno šokirala svijet. Zadnji put je u kupaćem kostimu pozirala prije 13 godina, a kako izgleda, njoj godine zaista ne mogu ništa…

Ne možemo si pomoći, a da se ne pitamo kako? Kako tačno održava besprijekornu figuru? Pa, ako je vjerovati onome što Christie kaže, tajna NIJE u dijetama.

Dapače, Christie vjeruje i zagovara dobro uravnoteženu prehranu, a poseban naglasak stavlja na doručak! Svako jutro započinje s toplom vodom i limunom, a voli u napitak dodati i malo manuka meda i kajenskog papra.

Njen doručak je veoma bogat, a najviše voli jogurt od kozjeg mlijeka sa sezonskim voćem, chia sjemenkama, žitaricama i orašastim plodovima. U one dane kada poželi proteinski doručak, bira omlet sa špinatom i gljivama.

Posebna poslastica koju cijela njena obitelj obožava je i tost s avokadom! Još jedna zanimljivost: Christie je vegetarijanka, odnosno kako se sama voli nazivati “fleksibilna veganka”.

Ne jede meso više od pola svojeg života, ali ne može odoljeti talijanskim specijalitetima s mozzarellom. Za ručak uvijek bira salate bez dodanih masnoća, a za užinu obavezno sprema svježe cijeđene sokove od voća i povrća.

Špinat, limun, avokado i narandža samo su neki od sastojka koje obožava stavljati u sokove. Večere su joj uvijek pune boja, a smeđa riža uz puno različitog povrća i nezaobilaznu salatu joj je apsolutni favorit. Također, uz večeru voli popiti čašu crnog vina koje je opušta i umiruje, piše miss7. Ono što nas najviše od svega veseli je činjenica da je Christie opsjednuta čokoladom i da je se nikad nije odrekla! Svaki dan pojede barem jedan red svojeg omiljenog deserta i to je čini neizmjerno sretnom.

Izvor: radiosarajevo

Vaš komentar na članak: