20.12.2014 u 23:02 | Biljke, Featured, Zdravlje | Komentari

Šeme liječenja multiple skleroze

SHEMA LIJEČENJA MULTIPLEKS SKLEROZE LANENIM ULJEM

Prilikom liječenja multipleks skleroze, koristi se laneno ulje kako unutra, tako i spola.

Liječenje se obavlja po sljedećoj shemi:

1. Svakog dana, na prazan želudac pijte po 2 kafene kašičice lanenog ulja – prije doručka, ručka i večere.

Dodatno pijte po jednu kapsulu ribljeg ulja i po jednu četvrtinu kašičice samljevenih ljuski od jaja. Ljuske od jaja treba najprije prokuvati radi dezinfekcije, pa osušiti i samljeti u mlinu za kafu.

2.Jednom u tri dana uzmite u usta jednu kafenu kašičicu lanenog ulja, ali ga nemojte progutati. Držite ga u ustima, žvaćite i sisajte po 10 minuta, a zatim, kad se pretvoti u pjenu – ispljunite i dobro isperite usta.

3. Jednom u tri dana obavljajte masažu ruku i nogu lanenim uljem.

4.Jednom mjesečno obavite masažu cijelog tijela lanenim uljem.

Loading...

download

ČAJ OD DJETELINE POMAŽE KOD MULTIPLEKS SKLEROZE

Uzmite 3 kašičice cvjetova ili sjemena djeteline (koji se mogu prikupiti u jeseni oušiti), i prelijte čašom ključale vode. Neka odstoji poklopljeno 1 sat. Popijte po 1/4 čaše ovog čaja 3–4 puta dnevno, 20 minuta prije jela.

Sjeme djeteline treba uzimati 3 puta dnevno, po 1 kašičicu, uz čašu vode, između obroka

download (1)

LJEKOVITA SREDSTVA ZA POBOLJŠANJE STANJA KOD MULTIPLE SKLEROZE

1. Stavljati na tijelo obloge sa alkoholnim ekstraktom hajdučke trave. Napraviti alkoholni ekstrakt hajdučke trave na sljedeći način:

Sipati u veću teglu 100g hajdučke trave i 500 ml votke ili 50% alkohola. Dobro zatvoriti teglu i ostaviti da odstoji 2 nedelje. Procediti i koristiti za obloge.

2. Stavljati obloge na tijelo od Švedske grančice (to je poznata mješavina ljekovitih trava, može se nabaviti u apotekama). Istovremeno sipati Švedsku grančicu u čaj i piti.

3. Dvije kafene kašičice korijena omana preliti sa čašom ključale vode. Ostaviti da odstoji poklopljeno sata pa staviti na šporet da se zagrijeje do ključanja i da se zatim kuha na laganoj vatri 10 minuta. Procijediti i piti po 2 kašike – 3 puta dnevno.

EKSTRAKT OD PČELA ZA POBOLJŠANJE STANJA KOD MULTIPLEKS SKLEROZE

Nabaviti od pčelara žive pčele. Mogu se nabaviti i uginule pčele, ali nikako one koje su uginule usljed bolesti ili trovanja.

Priprema: Samljeti uginule pčele u mlinu za kafu. Jednu kašiku praha preliti čašom 40% alkohola ili votke i ostaviti zatvoreno da odstoji 2 nedelje. Piti tri puta dnevno po 20 kapi poslije jela.

Preparati od uginulih pčela u Rusiji se koriste pri liječenju adenoma prostate, hroničnih bolesti pluća, jetre, želuca i crijeva, mišića i centralnog nervnog sistema.

ČAJ ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA, POBOLJŠAVA HOD KOD OBOLJELIH OD MULTIPLE SKLEROZE

Uveče uzeti 5 kašika mladih iglica sa jele ili bora, 5 kašika usitnjenog šipka i 5 kašika lukovine (suvih ljuski crnog luka), preliti sa pola litra ključale vode i kuvati na laganoj vatri 10 minuta. Šerpu u kojoj se kuvao ovaj čaj ostaviti poklopljenu i uvijenu u vuneno ćebe 8 sati, a ujutru procijediti i piti po pola čaše 4-5 puta dnevno. Redovno piti mjesecima.

Ovaj čaj čisti organizam, a posebno ga preporučuje ukrajinsko Udruženje za borbu protiv multipleks skleroze. Članovi ovog Udruženja tvrde da, ako se ovaj čaj redovno priprema i pije, poslije 6 mjeseci noge prestaju da se zapliću i stanje je mnogo bolje.

Djelotvoran je i sljedeći čaj:

Uveče uzeti 5 kašika sitno sjeckanih mladih iglica sa bora ili jelke preliti sa pola litra vode i kuvati na laganoj vatri 10 minuta. Šerpu u kojoj se kuvao ovaj čaj ostaviti poklopljenu i uvijenu u vuneno ćebe do jutra, a ujutru procediti i piti topao čaj umjesto vode, bez ograničenja, mjesecima.

Izvor: prirodna-medicina-recepti

Vaš komentar na članak: