21.02.2015 u 10:56 | Featured, Zdravlje | Komentari

DA PUŠENJU, NE RAKU! Pušači, uz nekoliko namirnica očistite pluća od nakupljenih toksina

Ako se već ne možete odreći cigareta, bez obzira koliko znali o svim štetnim stranama koje ono sa sobom nosi, barem smanjite šansu od obolijevanja od raka. Postoje naime brojni načini kako pluća možete očistiti od katrana i smanjiti rizike od pojava infekcija.

pluca-foto

Određene namirnice itekako mogu pomoći da malo pročistite pluća. Zapamtite da pluća ne možete u potpunosti očistiti samim konzumiranjem ovih namirnica, ali se barem u određenoj mjeri možete osloboditi toksina.

Imajući to na umu, Atma nam donosi popis namirnica koje će vam pomoći da očistite pluća.

Kukuruz šećerac je namirnica koja sadrži beta-kriptoksantin za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. S druge strane, imajte na umu da je većina kukuruza šećerca na policama u trgovinama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste porijeklo u potpunosti sigurni.

Loading...

Selen je jako moćan antioksidans, a brazilski orašćići su najbolji izvor selena u hrani, a potom i u cjelovite žitarice.

Luk je također dobar čistač pluća. I bijeli i crveni luk sadrže stvari koje imaju antikancerogeno djelovanje. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Zanimljivo je i da kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih stanica.

Đumbir kao prirodni lijek i namirnica koja će vam pomoći u obrani od zloćudnih oboljenja. Ovo je još jedno snažno sredstvo za “izbacivanje” toksina iz pluća. Možete piti čaj od korijena đumbira čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.

Naranče također sadrže i kriptoksantin koji preventivno djeluje protiv raka pluća.

Kopriva je biljka prepuna željeza, a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: