07.11.2014 u 9:44 | Featured, Ljepota, Zdravlje | Komentari

ČUDOTVORAN PREPARAT IZ ŠPAJZA: Uklanja perut i bradavice, pomaže kod upale grla…

Kiselinu koju sadrži tijelu pomaže da bolje apsorbira vitamine i minerale iz hrane. Također usporava probavne enzime, regulira razinu šećera u krvi, djeluje protuupalno…

perut-slika

Riječ je o jabučnom octu. Evo na koje vam sve načine može pomoći:

1. Čaj od jabučnog octa ublažit će upalu grla

Dodajte žlicu jabučnog octa u šalicu tople vode. Možete dodati zaslađivač prema želji.

2. Jedna čašica jabučnog octa tjera doktora

Iskoristite zdravstvene koristi jabučnog octa tako što ćete popiti dvije žlice octa dnevno. Ako vam je okus prejak, možete ga razrijediti s malo soka ili vode. Pomaže kod visokog kolesterola, regulira krvni tlak, poboljšava zdravlje srca. Neka istraživanja pokazuju da redovita konzumacija dviju žlica jabučnog octa prije spavanja regulira razinu šećera u krvi.

3. Riješite se peruti

Pomiješajte pola šalice mlake vode, trećinu šalice jabučnog octa i tri žlice meda. Stavite ih u bocu s raspršivačem i tresite dok se med ne rastopi. Kosu raspodijelite u četiri dijela. Mješavinu nanesite na tjeme, na cijelu glavu, dok je ne potrošite.

Loading...

Kosu zamotajte u plastičnu vrećicu ili kapu za tuširanje i ostavite da stoji 15 minuta. Isperite na uobičajen način. Postupak ponavljajte jednom tjedno. Nakon dva do tri tjedna primijetit ćete rezultate.

4. Prirodni lijek protiv žgaravice

Iako vam se ovo može činiti čudnim, prije nego odbacite ideju, znajte da vrijedi pokušati. Pomiješajte žličicu octa s 250 ml vode i popijte prije jela ili kad se žgaravica pojavi.

5. Protiv akni

Prirodna kiselina iz jabučnog soka može pomoći u borbi protiv akni, ali i sunčanih i staračkih pjega. Prvo napravite test na manjem dijelu kože da vidite jeste li preosjetljivi. Stavite malo jabučnog octa na vrat i ostavite 15 minuta.

Ako nema reakcije, možete ga staviti i na lice.

Razrijedite jabučni ocat s vodom u omjeru 1:3 (nakon nekog vremena možete smanjiti ili dodati udio vode). Čistom pamučnom blazinicom nanesite mješavinu na zahvaćeno područje i ostavite da djeluje oko 20 minuta, potom isperite. Postupak ponavljate dva-tri puta dnevno dok akna ne nestane.

6. Zaustavlja grčeve u nogama

Pomiješajte žlicu jabučnog octa s medom i polako popijte prije odlaska u krevet. Grčevi vas ne bi trebali više gnjaviti.

7. Uklanja bradavice

U videu pogledajte kako:

Izvor: magazin

Vaš komentar na članak: